apr
Det er lurt å bruke kredittkortet i ferien

Kredittkort bør være det foretrukne betalingsmiddelet på reise
Mange legger i disse dager av gårde på ferie eller er på vei hjem. Tenk litt på hvordan og hvor mye du bruker kort og kontanter i ferien din.
Ta med deg to kort
Bankene anbefaler at kundene tar med seg et ekstra kort i ferien. Hvis du gjør det, da har du et i bakhånd du man skulle være uheldig å bli frastjålet lommeboken. Har uhellet likevel vært ute og du har mistet alle kortene dine, er det likevel håp. Informasjonssjef hos Skandiabanken, Johnny Anderson, forteller om to muligheter:
Nødkort
– ”Nødkort sendes dersom kunden skal oppholde seg så lenge på et sted at dette er hensiktsmessig, for eksempel ved lengre ferieopphold. Kortet er da gyldig i en gitt tid som vi setter i samråd med kunden. Leveringstid for nødkort er normalt 1-3 dager, avhengig av hvor kunden befinner seg,” sier Anderson.
Nødkontanter
– ”Nødkontanter kan leveres raskere enn nødkort. Kunden må da ha dekning på konto hos oss for tilsvarende beløp. Vi avtaler da med kunden et passende sted for å kunne hente pengene, normalt i en lokal bank, på hotellet eller lignende på stedet der kunden er. Denne løsningen passer best dersom man behøver pengene raskt, og dersom det er kort tid igjen av reisen,” sier Anderson.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download
Ikke bruk kortet i baren
Vær oppmerksom når du skal betale og sjekk at beløpet på kvitteringen stemmer før du signerer. Du bør alltid sørge for at kortet ditt er trygt oppbevart. Behandle kredittkortet som et pass eller annet viktig verdipapir. Ikke gi fra deg kortet på serveringssteder eller i andre lignende situasjoner.
Velg lokal valuta
I enkelte butikker i utlandet får man valget mellom å betale i norske kroner eller lokal valuta. Bankene råder kundene entydig om å velge lokal valuta ved varekjøp. Men hva er egentlig grunnen til dette, utover at bankene vil sikre seg valutapåslaget selv? Skandiabanken forklarer det slik:
– ”Jevnt over vil det være billigst for kortbrukerne å betale i lokal valuta. Dersom du velger norske kroner er det butikken som fritt bestemmer vekslingskursen, og det ofte uten noen retningslinjer. Generelt ser vi at butikkene tar et høyere vekslingspåslag og gir en dårligere kurs enn Visa. Selvfølgelig varierer dette med seriøsiteten til butikken, men dermed gjelder den forenklede regelen om alltid å velge lokal valuta,” forklarer informasjonssjef Johnny Anderson.
Ingen kommentarer så langt